Wedstrijd Freq Kaart

Omdat we het zelf tijdens de events die we doen nodig hebben is er een kaart gemaakt waarop we snel kunnen zien met welke freq er gevlogen kan worden zonder elkaar dwars te zitten. De kaart zit in de bijlage. Veel plezier ermee en laat me weten als je fouten ontdekt of opmerkingen hebt.

Ik wil nog wel even wat ervaringen delen die we tijdens events gezien hebben.
600mW Video zenders zijn veel te veel power om in een groep te kunnen vliegen. Zeker indoors en helemaal als anderen met 200mW of 25mW vliegen.
Tijdens wedstrijden zijn 25mW zenders wettelijk verplicht. Als organisator moet je daar op toezien. Persoonlijk denk ik dat 200mW beter zou zijn, maar het is wat het is.
Als je nog een Video zender nodig hebt koop er dan 1 met raceband (40CH) dat geld ook voor ontvangers.
We hebben nog niet heel veel ervaring met raceband maar het lijkt dat het prima werkt. Bij event zullen we dan ook gaan proberen iedereen zoveel mogelijk op raceband te laten vliegen.
Als je dan besloten hebt een neiuwe Video zender te kopen kies er dan een die makkelijk verstelbaar is van freq (geen dip switches) en een kanaal indicatie heeft (bv LEDs)

Ground station
Als je vaker in events vliegt of in een group is een ground station handig. Je antennes worden niet geblokkeerd omdat er iemand voorstaat of dat je hoofd naar beneden hangt. Je kan richt antennes gebruiken. Er kan iemand meekijken of je kan een VCR aansluiten etc. Dit is de ImmersionRC versie die erg compleet is: http://www.getfpv.com/immersionrc-raceband-groundstation-pack-single.html

Wij zijn aan het overwegen om voor events deze ground stations aan te schaffen zo gauw duidelijk is dat we dit regelmatig gaan doen.
Tijdens die events zullen ook 25mW race band zenders verplicht zijn. dat we dat momenteel nog niet zo streng doen is omdat we ook begrijpen dat niet iedereen direct het geld heeft om alles raceband te kopen.


Hebben jullie eigenlijk ook al ervaring met 25mw zónder groundstation maar met VrX in bril? Is dat te doen?
Zo’n groundstation is nogal aan de prijs, zeker als je het eigenlijk alleen maar met races nodig hebt.

[member=1]Björn[/member] ervaringen wisselend nogal. De range is natuurlijk beperkt maar in een race ga je meestal niet verder dan 150 meter en dan is 25mW genoeg. Wel met CP antennes.
Op de kartbaan in Uden hebben het geprobeert en het was daar prima te doen. Er was weinig verschil met de 200mW. Met de 600mW waren er wisselnde resultaten maar dat is waarschijnlijk veroorzaakt door defecte zenders.

Jij had toch een 25mW? Dan moet je het maar eens proberen. Valt niet tegen.

En ja ground station is duur, maar je kan het goedkoper maken door een ander ontvanger zoals deze http://www.banggood.com/Skyzone-RD40-FPV-5_8G-40CH-Diversity-Receiver-p-995945.html

Vorige zondag nog gevlogen in garage met allen 25mW zenders (DroneracingBelgium in Genk)… Ging perfect, had zelfs de indruk dat er algemeen gezien minder problemen waren. Hebben ook in de Jaarbeurs gevlogen met allen 600mW en vond de storingen veel intenser… Kan natuurlijk ook aan de constructie gelegen hebben.
Ideaal zou zijn dat je eens met z’n vieren samen zou vliegen op zelfde parcours met 25mW en daarna met 600mW. Kan je gelijk zien wat het verschil is.

PS, [member=541]Maus(SonAndDad)[/member] vliegt met Attitude zonder GS… perfect beeld!

Nog vergeten te melden dat de 25mW VTX ook nog een 7 cm pigtail met 90° koppeling moet overbruggen voor het de CP bereikt wordt ;D

[member=242]SonAndDad (Apex67)[/member] We hebben in de Jaarbeurs ook wel met een GS getest en dat gaf inderdaad niet veel verbetering. Had ik wel verwacht overigens. Outdoor is een GS echter superieur omdat je dan een diversity met 2 richt antennes kan gebruiken.

Ik schreef al dat 600mW indoors te veel reflecties oplevert en dat 200 en 25mW beter zijn.

Ik ga alle VTx en die gebruikt worden in races eerst even doormeten bij de check-in. In Uden bleken er toch een aantal mensen met defecte zenders rond te vliegen. Een 600mW gooide er maar liefst 1340mW uit. en een andere 600mW had maar 11mW. Je kan je voorstellen dat dat dus niet samen werkte :crazy:

De volgende keer als ik er weer bij ben dan hoop ik je VTX-meter weer te mogen lenen. :smiley:

De resultaten waren toch wel verbazingwekkend. Heb nog meer zenders thuis liggen waar ik nu spontaan over begin te twijfelen.

@jaapp is prima. Staat bij het volgende event weer te beschikking.