Vraag

Hallo allemaal zouden jullie mijn kunnen helpen met het aansluiten van mijn ontvanger op mijn drone welke draad waar moet komen.

Ik heb een f460 flight controler.
En me ontvanger is een turnigy 9

Alvast bedankt. Ik wou een foto toevoegen maar die zijn te groot.

Hallo mede piloot
Ik wil je wel helpen maar heb toch wat meer informatie nodig. Wat ik je wel kan vertellen is: als je ontvanger 3 draden heeft je eentje op een vrije UART moet zetten en de andere twee zijn voor stroom. Als je meer draden hebt lees stuk of 8. Dan heb je waarshijnlijk een wat oudere ontvanger die alleen werkt met PWM.

Het zou handig zijn als je de website kan linken waar je het hebt gekocht.

Hallo,

ten eerste super dat je wilt helpen.

ik zal even beschrijven wat ik gekocht hebt.

flight controller:
30.5*30.5mm HGLRC Titan Plus F460 Stack AIRBUS F4 Vlucht Controller OSD & Dinoshot 60A Blheli_32 ESC Combo voor RC Modellen Toebehoren

motoren:
4 set/partij EMAX RSII 2206 1600KV 1700KV 1900KV 2300KV 2700KV Motor CW CCW voor FPV RACER Quadcopter Kvadrokopter RC Drone vliegtuigen
( ik heb de 2700 kv)

vtx:

RUSH VTX TANK 5.8GHz 48CH PIT/25/200/500/800 mW Zender Voor FPV Racing drone of de

NIEUWE VTX5848 LITE 48CH 5.8G 25/100/200/400/600 mW Schakelbare FPV RC Drone VTX Video Zender Module OSD Controle

batterijen:

2 EENHEDEN GOLDBAT 14.8V acculader 1500mAh 4S Lipo Batterij lader 100C Pack lipo met XT60 Plug voor RC Auto Vrachtwagen Vliegtuig FPV

props:

4 Stks/partij Emax Avan Kromzwaard 5026 5028 5030 3/4 Paddle Propellers 2CW 2CCW Voor Rc Quadcopter Fpv Racing drone Vliegtuigen

Frame:

GEPRC Mark 4 FPV Racing Drone Frame Kit 5.

fpv Bril:

Fatshark Attitude v3, 3D FPV

onvanger/ controller:

turingy x9 op markplaats gekocht ( dit leek mijn wel een juiste alleen begin toch nu steeds meer te twijfelen aan me aankoop.)

receiver is Turingy x9 2,4 GHZ 8 kanaals alleen deze weken zo als ik lees op een ppm signaal en dat is in deze tijd niet mee goed hoorde ik. heb jij nog een ander idee?

voor de rest heb ik de motoren al aan gesloten, de vtx twijfel ik nog over om dat de plus 7 volt of meer is, ik denk dat ik deze bij de batterij aansluit.

Voor een schoon beeld met weinig interferentie is het wel belangrijk dat je zo ‘schoon’ mogelijjk stroom gebruikt voor je vtx en camera. Het is daarom vaak beter om je vtx niet meteen op de baterij te zetten maar je hebt niet echt een keuze hier dus je kan het wel gewoon proberen. Ik zal wel aanraden om je camera stroom te geven vanaf je vtx.

Het is inderdaad niet mogelijk voor zover ik weet om op de flight controller die je hebt pwm aan te sluiten. je hebt gewoon niet genoeg pinnen. Je zou zoiets kunnen proberen:

Maar mischien is het net zo duur/makkelijk om een andere receiver te halen die sbus of ibus heeft. Ik weet zo alleen niet welke receivers bij jouw zenders passen, oftewel welk protocol hij gebruikt.

is het niet beter als ik dan voor een andere controller gaat kijken bespaard me een hoop tijd ;D

ik zal is op marktplaats kijken of er nog een juiste tussen staat want het beste is toch om gewoon via ppm of ibus aan te sluiten?

de spullen die ik gekocht heb krijg ik hem wel van de grond af de drone of denk jij dat er iets door gaat branden ?

Ja het is natuurlijk makkelijker een andere zender op te halen waar wel makkelijk receivers van te krijgen zijn voor ibus. Ik gebruik zelf de flysky fs-i6. Daar is best veel over te vinden op internet ook dus dat is erg fijn.

Ik ven er heel zeker van dat hij gewoon gaat vliegen, maar je hebt wel hoge kv motors voor een 4s accu Ik denk niet dat er iets kapot gaat maar zal wel adviseren om lage pitch propellors te gebruiken.

Wat vind je van deze controller de Frsky Taranis X7 QX7?

lage pitch propellers? wat bedoel je daar mee! dat die ik nu heb te groot zijn of heb je een voorbeeld die ik moet hebben, deze drone die ik aan bouwen bent moet gewoon mega snel gaan :smiley: zal ik anders gelijk een 6s accu bestellen?

nogmaals bedankt voor de hulp enz.

Nu was ik net even op YouTube en daar hebben ze ook een f460 flight controller met de box NIEUWE VTX5848 LITE 48CH 5.8G 25/100/200/400/600 mW Schakelbare FPV RC Drone VTX Video Zender Module OSD Controle

Die ze gewoon op de flight controler aansluiten weet jij hoe dat kan?
Of kan het meschien wel?

Het belangrijkste van de zender is natuurlijk dat je een ontvanger kan krijgen die werkt met ibus of sbus. Verder is het vooral jouw keuze of je zoiets wil of een andere die bijvoorbeeld de vorm van een controller heeft. Aan de eerste eis voldoet hij dus ja in dat opzicht is hij goed.

Met een lage pitch propeller bedoel ik de hoek die de bladen met de lucht maken. hoge pitch is een agressieve propeller, die meer watt en ampere vraagt. https://www.boats.com/how-to/understanding-propeller-pitch/
dit gaat over boten maar het concept is hetzelfde. Een agressieve propeller levert ook meer stuwkracht, maar kost dus meer ampere. De reden dat ik lagere pitch propellors aanraad is omdat je al een hoge kv motor hebt. Je kan wel ook aggressieve propellors erop zetten als je de grootste maximale snelheid wil.

De vtx kan je absoluut wel gewoon aansluiten op je FC, Je hebt hier tussen de foto’s ook een diagram voor hoe dat zou moeten.

Waar ik het over had is alleen bedoelt om een zo schoon mogelijk beeld te bereiken.

Goedemorgen,

Bedankt voor de super uitleg!

Ik ga even kijken voor andere propeller,

Ik ga toch jou controler deze ga ik bestellen
En alles monteren dan hou ik je op de hoogte! Tot zo ver heel duidelijk.
En bedankt! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

fijn dat je er iets aan hebt, vergeet niet dat je nog wel een receiver voor ibus of sbus nodig hebt die dat ondersteund.
Degene die mee word geleverd doet dat vaak niet, maar dat kan veranderd zijn.

Goedeavond,

Deze reciever is het geworden.

Nieuwe FrSky XSR 2.4 GHz 16CH ACCST Ontvanger w/S-Bus & CPPM Bijzonder voor Mini Multicopter QAV drone

En deze controller:

Originele Frsky Taranis X9 Lite 2.4 Ghz 24CH Form Factor Draagbare Zender Voor Rc Drone/Vaste Vleugel/Multicopters rc Remote Contr

Volgens mijn moet de kloppen toch ?

Ja voor zover ik weet moeten die met elkaar kunnen verbinden, is het nog gelukt om hem erop te zetten? vlieg je al?

Oké dan gaat dat iedergeval goed.

Volgende week is me controller binnen en dan moet het gaan gebeuren!
Ben benieuwd en ik kan niet wachten!

Alvast fijn weekend!!!

Wegens het te lang duren van me aanschaf van me controler kwam ik deze tegen op markplaats

futaba t9zap wc2. Is dit een juiste voor drone vliegen?