Verhuur / Indoor parcour

Hey Iedereen,

Voor een schoolopdracht moet ik mijn “eigen” zaak starten.
Daar ik alles binnen de IT wereld wel volg en VR in een flinke opmars bezig is en ik toch altijd wat anders wil doen.
Kwam ik uit bij FPV drone racing.
Uit het buitenland zijn er wel flink wat coole filmpjes te vinden (US / Dubai / AUS.).
In Belgie en Nederland lijkt het nog niet echt voet aan grond te hebben.

Dus wou ik mijn werk hierover kijken en eens aftasten wat de markt hiervan nu juist is.

Ik zit met 2 ideeën en ik zou dus graag van de FPV drone racers zelf horen welk het “beste” idee is.
(bedragen zijn fictief, probeer naar de bigger picture te kijken)
Als 1ste,

Iedereen kent de leuke karting banen, wat voor FPV drone racing ?
Parcour in een lege hangaar.
10 Confy zetels met 10 drones en 10 goggles.
Finish lijn en start grid en vliegen maar.
Zelfde als Karting 15 euro / kwartier ?
Tof uitje onder vrienden in plaats van een kart avondje ?

2de idee,

Idereen kent het fenomeen “bumpervoetbal” wel.
Opgeblazen bal en potje voetbal.

Dit organiseren ze in sporthallen op vraag van de klant voor evenementen(Verjaardagsfeestje, vrijgezelle, gewoon omdat het kan ?)
Deze optie zou eerder zijn om het FPV drone racen wat toegankelijker te maken.
Locatie regelen, 2 flightcases(drones, laadstations, batterijen) uit de aanhang wagen, alles rdy to fly maken, parcour uitleggen en 2 - 3uur fun racen onder vrienden…

Wat zou er het meeste succes hebben dan, zowel voor beginners als voor ervaren drone vliegers ?
Er kan op de baan / tijdens de sessie natuurlijk ook met eigen materiaal gevlogen worden.

Zijn dit uberhaput al fijne ideeën of zijn deze kwassie ONMOGELIJK financieel / logistiek gewijs.
Daar nieuwelingen : Veel brokken : veel kosten. Of valt dit met bepaalde modellen wel mee ?

Ik hoor graag jullie feedback !
Mvg.

Heb je zelf ooit (FPV) gevlogen met een quadcopter? Zo ja, herinner je je de eerste keer nog dat je vloog? Dat was geen succes he haha. In 2-3 uur heb je het FPV vliegen nog lang niet onder de knie waardoor al je klanten de quadcopters kapot zullen maken en naar alle waarschijnlijkheid geen plezier zullen beleven omdat het simpelweg veel te moeilijk is om ‘even te doen’ als uitje.

Beide ideeën zullen dus nooit rendabel zijn gezien de gegarandeerde schade die zal ontstaan. Om je toch een beetje op weg te te helpen: ik zou eerder een fictief bedrijfje beginnen in het opleiden/trainen van droneracers. Zoiets als opleiding tot professioneel quadcopterbestuurder maar dan voor de hobby.

Succes met de opdracht!

Heb zelf met een aantal FPV quads gevlogen, en ik herinner mij mijn eerste keer op zijn “easy” mode was het niet AL te moeilijk vond ik.
Maar nu ja idd, Dat is mss ook wel de opzet hiervan, de mensen laten proeven en ze laten “terug” keren…
Is het dan zo makkelijk om die dingen stuk te maken in een open indoor ruimte ? :stuck_out_tongue:

Je doel als ondernemer is knaken verdienen, niet mensen laten proeven van iets nieuws zodat zij verder gaan in de hobby. Tenzij je zelf een winkel/webshop hebt waar je quadcopters verkoopt na afloop van het uitje. En ja, als je indoor gaat vliegen met een race quadcopter en je raakt een obstakel of muur, dan heb je schade. Dat kan meevallen in de vorm van een gebroken prop tot een gebroken frame.

Klopt,

Dus een Kart-like-expierence zal er nooit inzitten voor FPV drone vliegen ?

Tenzij jouw quadcopters onbreekbaar zijn (bv doormiddel van een kooi om de quadcopter) zal dat nooit een succes worden. Als ondernemer zou ik het gigantische risico in ieder geval niet willen lopen.

Als het over drone racen gaat, dan volg ik Maxim… dat gaat geen succes worden. Je hebt echt maanden nodig voordat je een beetje fatsoenlijk kunt vliegen. Schades zijn waarschijnlijk helemaal al niet te overzien.

Als je dan toch iets met drones wilt doen, zoek iets zelf stabiliserend als een Phantom. Maar dan goedkoper. Zo’n drone is wel door (bijna) iedereen te besturen vanwege alle hulpmiddelen als GPS en Gyro stabilisatie. Kun je nog altijd een paar objecten in de hal zetten als uitdaging.

Of ga voor goedkope wegwerp quads zoals de CX-10. Groot inkopen en terplekke verkopen aan mensen die ermee willen gaan racen.

Wat je wel kunt doen is de ruimte beschikbaar stellen waar mensen met hun eigen quad mogen vliegen. Zelfde als je met je eigen auto op de Nurnburgring mag racen. Schade? Dan zijn kosten voor jezelf.

Of dat prijs-technisch interessant wordt voor vliegers is een tweede… Maar ik kan me voorstellen dat je een vette racetrack kunt maken die vliegers zelf niet zo snel voor elkaar kunnen krijgen. Dat zou dan hetgene moeten zijn dat vliegers naar jouw toko lokt.

Bij kartbanen heb je toch ook wel eens een halletje met arcade/race-apparaten? Misschien kun je zoiets doen door wat pc’s neer te zetten , Taranis aansluiten en Freerider/ Liftoff laten draaien. Kunnen ze tegen betaling dan 5-10 minuten doen en dan stopt t automatisch. Of de ontwikkelaars van Freerider/Liftoff daarvoor te porren zijn?