Vergeten Legende - Ultieme Racer

Iedereen lijkt te vergeten waar het allemaal vandaan komt. Wat was nou net de meest ideale frame om ermee te vliegen…yup dat was een X frame.
Men vond dat er te weinig ruimte was voor fpv gear en props waren er in beeld, dus kwam men met spider frames die vervolgens allerlei nukken hadden door assymetrie enz. Toen kwam er H frame, want ja daar zat symmetrie in en dat werd een success. Props waren niet meer in beeld!
Inmiddels een paar jaar later vliegen we met tilted cams…gaan we harder en er wordt geraced. Juist met racing wil je beste van het beste als het gaat om frame karakteristieken en waarom geen X frame dan :D. Met tilted cams heb je ook niet meer die props in beeld :D.
Heb besloten dus om zelf te experimenteren van de resten van mijn oude frames en zo de X frame wat aantrekkelijker te maken. Een moderne look naar deze legende.

Een korte flight test

holy smokes, dat gaat hard! :clap: :thumbup:

Vliegt best aardig zo te zien :clap:

[member=344]Spoon[/member] [member=1]Björn[/member]
Ja het gaat hard, maar wil hem nog sneller maken voor racing. Zonder Gopro is het ook weer nog wat sneller.

Vet Boris, gaat wel rap dat ding! ;D Cool idee om weer terug te gaan naar de roots en kijken of je dat met de nieuwe kennis kan verbeteren.
Dus de reden dat de race quads langwerpig zijn is vooral om de props uit beeld te houden? Ik dacht dat het ook voordelen had qua vliegeigenschappen: relatief stabiel in de pitch, wendbaar in de roll. En natuurlijk de ruimte die je creëert voor je electronica. Past alles makkelijk in dit frame of moet je compromis maken op je onderdelen? Heb je de Gopro op de top plate boven de fpv cam zitten en de lipo onder de quad? Die zitten beide dus niet echt beschermd lijkt me?

[member=201]Ralph[/member]
H frame is er puur gekomen om props uit het beeld te houden en uiteraard meer ruimte :D. Het was de beste compromis toendertijd om zo dicht mogelijk bij een X quad design te zitten.
Er is niets wat beter vliegt dan een perfecte X shape met gecentraliseerde gewicht. Een H frame vliegt dus ook heel erg goed, maar er is altijd nog groot verschil in pitch en rol. De yaw is ook slechter door dat het gewicht meer verspreid is over de frame.

Gopro zit bovenop en lipo maak ik onder vast. Eigenlijk is het net zo beschermd als op iedere andere frame wat je nu ziet :D. Op mijn mini h zitten de gopro en lipo ook bloot. Nu is mijn lipo enkel onder, wat geen enkel verschil uitmaakt. Eigenlijk wel positief…nu heb ik meer clearance van de grond :smiley:

[member=201]Ralph[/member]
De frame is eigenlijk door mij gemaakt als een competitie racer om zonder gopro te gebruiken, maar gopro gaat er prima op :D. Past beter dan op een mini h eigenlijk :smiley:
Hier de frame voor mijn eerste test met lipo en gopro…het is daarna wat netter geworden

Haha ok, tof! Ben benieuwd wat de reacties gaan zijn van de andere racers. Concept is in ieder geval leuk, wel het overwegen waard voor mijn toekomstige mini. Wat is nu de m2m size?

m2m is bij deze nu 240 en 6inch props zouden zelfs gaan, maar krap. Op X frame kun je op een kleinere M2M grotere props gebruiken.

Zie hier voor een nieuw interessant commercieel X frame design (winner van drone nationals)

Niet voor niks vergeten…