RC verbinden aan pc

Wellicht een domme vraag, maar hoe verbinden jullie je RC aan de PC? Er zit in de achterkant van m’n controler(Emax em-16) wel een port waar trainer bij staat maar ik kan er geen kabel bij vinden. Het heet kennelijk een DSC kabel maar meer heb ik ook niet kunnen vinden.
Enige tips of is het handiger snel over te stappen naar Taranis omdat daar wel makkelijker kabels bij te vinden zijn?

Deze kabel http://www.banggood.com/22-in-1-RC-Flight-Simulator-Cable-for-Realflight-G7-G6-G5-G4-p-950398.html?=6805207211694201611X

Dank je, ik ga ze gelijk bestellen.

Beste,

Zolang je nog steeds niet vraagt welke kleur gras is, zal het geen domme vraag zijn. Fatsoenlijk antwoorden is tegenwoordig een kunst zonder daarbij denigrerend te worden. Don´t worry dus…

De door jouw gebruikte zender lijkt verdomd veel op de zender van mijn zoon welke een flysky fsi6 is. Tevens ben ik in het bezit van de aangedragen 22 in1 simkabel en dongle die ik destijds heb gekocht voor phoenix 5, wat overigens goed functioneert. Afhankelijk van de fpv simulator je gebruikt kan de sim kabel goed werken. Zelf heb ik met deze combo problemen geconstateerd tijden het kalibratieproces. Daarom heb ik met de kabel die geleverd zit bij de set de boel draaiend gekregen met behulp van: Smart propo plus en Vjoy. De kabel van de zender af komt dan de mic ingang van de pc. Dit was nodig bij Freeride doordat de 22in1 set problemen gaf.

Succes ermee!

Tevens kan het ook helpen om de schakelaar op de usb stick in alle standen te proberen als een sim hem niet goed pakt. Vergeet niet de stick opnieuw uit en in de usb aansluiting te doen na het switchen van stand.
Ik heb een vergelijkbare stick en de meeste FPV sims doen het goed op de ‘aerofly’ instelling.

Dank jullie beiden voor de antwoorden, ik zal ze zeker in mijn achterhoofd houden. Ik wacht momenteel op de levering van d edraadjes, zal m’n post updaten zodra ze er zijn met success of de problemen :stuck_out_tongue: