Onze dagen als "drone" piloot zijn geteld!

Leuk artikeltje over een Anti Drone Laser :wink:

http://tweakers.net/geek/104982/boeing-komt-met-automatische-dronevernietigingsinstallatie.html

Dat ie phantoms makkelijk plat kan laseren is geen wonder,
Alleen vraag ik me af of die grote moeite zou hebben als [member=142]MetallDanny[/member] een racer quad zou heen en weer vliegen :wink:

Countermeasures. Dat kan er ook nog wel bij. Een spiegeltje zou voldoende moeten zijn als je de richting weet waaruit ze je op de korrel nemen. Als het richten met een radar gebeurt dan is die radar ook te ontvangen en te peilen. En als backup systeem zouden alle locaties waar ze zo’n ding neerzetten in een database in de cloud gezet kunnen worden, en die weer met mobiel internet uitgelezen. Het zou helemaal mooi zijn om dat laserkanon met z’n eigen laserstraal onschadelijk te maken. :twisted:

vliegende discobol!

Ik vind dit op zich wel een interessant ontwikkeling als ik het in combi leg met het filmpje op YouTube dat ik laats zag.

Even een korte samenvatting wat ik heb gezien; film ging over de ontwikkeling van het wapentuig waar Australië in investeerd. Het vraagstuk was dat men zich afvroeg of er wel in de juiste middelen wordt geïnvesteerd?

Waarom zou je investeren in een vliegdekschip als China voor dat zelfde geld miljoenen kleine drones kan produceren. Deze drones zullen dan afzonderlijk niet veel aanrichten maar in een zwerm kunnen ze zeer gevaarlijk zijn

Ik ben dus nog niet zo bang dat wij in de toekomst geraakt zullen worden door dit soort techniek. Deze machine is duidelijk bedoeld voor wat anders. Want laten we eerlijk zijn, Boeing is zelf ook niet vies van het maken van een wapentuigje hier en daar. :wink:

Enige plek dat ik me kan bedenken waar we wel uit de lucht geknald zoude worden is bij een vliegveld en dan krijg z’n systeem toch de stikker “tegen terrorisme” :silent:

Dit zal waarschijnlijk een reactie zijn op die phantom die een paar maanden geleden in de voortuin van het witte huis was geland.

Nu zetten ze gewoon een paar van deze units op het dak en kunnen ze voor het kleine grut dit apparaat gebruiken in plaats van met lood of explosieven te hoeven slingeren.

(dit was een plaatje wat het persbureau van het witte huis had gereleased als wat dat ding “potentieel” kon zijn, mocht de piloot kwade bedoelingen hebben)

hoeveel mAh zitten er in die bommen?

zal wel veel stroom leveren gezien ze zulk dik koperdraad nodig hebben, deze dikte zit zelfs nog niet op mn XT60 connector…

Denk dat dit knalkoord is om de explosieven te detoneren ;D

of een lange rode lont :slight_smile:

De demo laat niet zien wat de titel doet vermoeden… :slight_smile:

Leuk apparaat om eens te testen op de ring van Groningen tijdens de spits, kijken hoeveel auto’s ik in de poeier kan beamen hahaha :lol:

Je kan het dus ook gebruiken om een compleet gebouw van wifi af te sluiten… hmmm :twisted: