Motolab cyclone beeps en errors na crash

Gister werd mijn vliegsessie plots onderbroken toen ik keihard en VOL frontaal op een betonblok vloog toen ik hard uit de bocht kwam. Ik weet nog dat ik dacht “dit is niet goed, volgens mij stond hier een betonblok” en op dat moment BAM :smiley:
In eerste instantie stopte ik omdat de batterystrap was gebroken. Thuis bleek niet alleen de batterystrap gescheurd, hele frame krom en hier en daar een scheur/gebroken, camera mountingplate gescheurd, aansluitingen van m’n immersion vtx verbogen (godzijdank doet die t nog), hele fc was losgekomen (schroeven gebroken). Hell…zelfs m’n antislipmat die met dubbelzijdig tape vast zat was ik kwijt :crazy:.

Het was een zeer leerzame crash, want een hoop was toe te wijden aan de manier waarop ik m’n batteryconnector had verwerkt. Die trok ALLES naar voren met alle gevolgen van dien (althans, met de strakke bedrading die ik had).

Anyways, de problemen lijken dieper te gaan, want mn fc heeft kuren. Hij blijft beepen. Even zitten zoeken op de beeps en kwam op de github dit tegen:
https://github.com/borisbstyle/betaflight/wiki/Frequently-Asked-Questions#why-does-my-flight-controller-blinkbeep-lots-of-times-when-powering-up-

5 beeps…klopt. daarna 2 beeps…blijkbaar een probleem met de accelerometer/gyro. Ok, prima, dus ik dacht, laat ik m eens opnieuw calibreren in cleanflight.

Maaarrr, dat lukt dus niet. Ik kan m niet connecten met cleanflight (mn andere quad kan ik nog wel connecten en eerder kon ik ook gewoon connecten, dus lijkt me geen drivers issue).

Volgens github betreft het zelfs een “missing accelerometer”. Da fuck, ik kan dat ding er toch niet afgecrashed hebben :S Heb even vergeleken met plaatjes op google en alle onderdeeltjes zitten er nog gewoon op :?: Ik begin te vrezen dat ik m naar z’n grootje heb gecrashed :wtf: Dus ik hoop dat iemand een idee heeft wat het kan zijn, of wat ik kan proberen?

Euh… denk alles richting vuilbak… Als je FC de klap niet overleeft, kan je hem nog herstellen maar alle andere onderdelen hebben net dezelfde klap gehad.
Hoop problemen voor een paar tientjes zou ik persoonlijk niet riskeren, maar het kan ook een uitdaging zijn om alles weer aan de praat te krijgen natuurlijk.

Ja, moet inderdaad e.e.a. vervangen, maar als ik dat met alles zou doen dat niet direct zou werken… zo diep zijn mijn zakken ook weer niet :lol:
Vervangen doe ik dus liever niet waar t niet nodig is. Vandaar de vraag wat t probleem en of er iets aan te fixen is. Maar even voor mijn duidelijkheid, het is dus niet ondenkbaar dat de accelerometer bij een goede klap de geest geeft? Ik heb namelijk geen idee hoe gevoelig zoiets is.