Martian II

Welke frame maat is aan te raden? Ik sta op het punt een Martian II frame te bestellen als eerste FPV race/free style quad. De Martian II is leverbaar in 180, 220 en 250 mm. Gevoelsmatig heb ik de voorkeur voor een 250 mm frame, is dit een juiste keuze?

Het frame bepaalt de maat props die je kunt gebruiken. Met grotere props zal een quad over het algemeen harder gaan, waardoor je ook meer ruimte nodig hebt. Een groter frame zal ook iets makkelijker te bouwen zijn. Het is een kwestie van wat je zelf denkt dat het meest geschikt is in jouw situatie. Ik vlieg graag toch even gauw een paar rondjes op kleine grasveldjes, en mijn voorkeur gaat uit naar juist kleine quads, omdat die sneller voor speelgoed aangezien worden.

Is een kleiner frame lastiger te vliegen dan een groter?

Bedenk vooral welke maat props je wilt vliegen, en kies dan de maat frame waar je dat op kan draaien. Ik ken het frame niet, maar neem aan dat de 180 een 4", 220 een 5" en 250 een 6" is. Je hele setup (motoren, esc’s en lipo’s) moet je vervolgens wel afstemmen op welke props je wilt draaien, gezien ze ideaal gezien allemaal op andere snelheden draaien en meer of minder stroom vragen.

4" Gaat aardig rap, maar mist wat power. Wel leuk voor parkeergarages.
5" veruit het meest gebruikt, beste voor freestyle en racen.
6" Nog meer power, maar een stuk minder wendbaar.

Ik heb voor dezelfde vraag gestaan, en ben tot de volgende conclusie gekomen.
Op een 6" (250) kan ook een 5" prop, andersom niet.

Verder een hele goede keuze, veel ruimte om te bouwen, erg stevig, licht…

Ik ben nu deze aan het bouwen maar die is toch wel een stuk ingewikkelder:
http://www.banggood.com/Realacc-Phoenix-X210S-210mm-3K-Carbon-Fiber-FPV-Racing-Frame-4mm-Frame-Arm-w-LED-Board-5V-12V-PDB-p-1104841.html?


Bedankt voor de adviezen. Ik heb voor de 5" 220 mm gekozen, de spullen zijn onderweg.

de martianII heeft de body overal hetzelfde. de originele heeft een grotere of kleinere body bij de 4"of 5".
bouwen blijft dus bij alle 3 hetzelfde :slight_smile: