Low budget fpv-set

Nu mijn emax nighthawk 250 kit in elkaar zit ben ik aan het rondkijken voor fpv-gear.
Uiteindelijk wil ik met een fatshark bril vliegen, met immersion videozender, deftige fpv camera, …
Maar hier ga ik nog even voor moeten sparen, en ik wil zo snel mogelijk beginnen oefenen met fpv-vliegen. Daarom ben ik op zoek naar een low-budget set van banggood.

Zelf had ik dit gezien:

Heeft iemand hier ervaring mee, of wat raden jullie aan?
Als ik deze 2 producten zou kopen, heb ik dan alles wat ik nodig heb, of is er nog iets nodig om dit aangesloten te krijgen? (step down converter ofzo?)

Heb net opsomming gemaakt (excl VTX en camera) op dit draadje http://www.fpv-racing.nl/techniek-algemeen-22/storm-racing-drone/

Voor de camera zou ik toch gelijk gaan voor de Sony PZ0420, is toch zoooo’n groot verschil vind ik, zeker als je tegen valavond wil vliegen met heldere en donkere stukken in je beeld.
Hier o.a. te vinden voor 33,68 EUR http://www.tecnic.co.uk/Sony-600tvl-Super-HAD-CCD-28-PZ0420.html
Let wel dat je steeds PAL en 2,8 of 2,1 mm lens neemt.

Heb (had, na crash…lol) ook deze 200 mW zender in gebruik op mijn Tricopter, ging perfect…


voor 23,91 EUR… is 40EUR goedkoper dan Immersion 600mW waar je wel wedstrijden mee mag vliegen :wink:

Let wel dat het zendpakket dat je aanhaalt, RP-SMA connectoren heeft, is te combineren met SMA maar dan moet je steeds verloopstukjes gebruiken (=verlies)

Ook vliegen met een scherm (ipv bril of goggle) is toch een andere gewaarwording. Automatisch ga je toch “live” mee volgen als je voorbij komt vliegen… vind dat heel verwarrend. :crazy:

Dit totaalpakket dat ik opsom is wel een 80 EUR duurder dan jou voorstel van Banggood…
Hopelijk geraak je er uit !

Edit: camera en zender kunnen beide op 3s worden aangesloten, indien je 4s gaat vliegen moet je een 12V regelaar hebben
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/_61710__12V_4_5A_UBEC_2_5S_Lipoly_7_2_21V_EU_Warehouse.html

Dan ben ik eerder te vinden voor mijn optie, het moet zo low-budget mogelijk zijn, maar toch nog een klein beetje deftig.
Ik wil zo snel mogelijk kunnen beginnen fpv-vliegen :wink: . Ondertussen spaar ik gelijk verder voor een deftige camera, bril, …
Hoe meer geld ik nu in mijn low budget oplossing steek, hoe langer het duurt voor ik mijn duurder spul heb.

Ik heb ook dat setje op m’n quadcopter (148 graden cameraatje moet je dan nemen). Het vliegt voor mij prima al merk je wel dat het met laagstaande zon iets lastiger wordt. Je kunt dan altijd die sony er nog bij kopen en de eachine camera als reserve gebruiken.

Zo’n scherm zou ik idd echt afraden! FPV-racing wil je echt met zo’n bril doen. Ik heb zelf de Quanum DIY goggle omdat ik ook nog niet zo’n dure bril wilde kopen (en ik twijfel of het met mijn ogen goed werkt aangezien ik een bril draag). De nieuwe versie van de Quanum DIY goggle heb ik gister gezien. Die ziet er (groot maar) heel goed uit wat betreft de kwaliteit voor dat zachte prijsje!

Ik weet al een beetje meer over de keuze die ik ga maken dankzij [member=242]Apex67[/member]

Voor de bril ga ik de Quanum DIY kiezen. De eerste versie is goed genoeg, ik draag geen bril dus ik zal hier geen problemen mee hebben, zakjes voor de vxt-receiver en batterij maak ik er zelf wel aan ofzo :wink:

Antenne: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__72929__ImmersionRC_LHCP_5_8GHz_Circular_Polarized_SpiroNet_Antenna_V2_SMA

Lipo voor bril en ontvanger: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/_32564__Turnigy_nano_tech_1500mAh_2S1P_20_40C_Lipo_Receiver_Pack_EU_Warehouse.html

Ontvanger: http://www.banggood.com/Boscam-FR632-Diversity-5_8GHz-32CH-Auto-Scan-LCD-AV-Receiver-p-958097.html?utm_source=tradetracker&utm_medium=tradetracker_nl&utm_campaign=13&utm_content=222093

Pigtail heb ik al liggen :wink:

VTX: http://www.banggood.com/FPV-FT952-5_8GHz-32CH-200MW-Video-Mini-Transmitter-SMA-Female-p-933921.html?utm_source=tradetracker&utm_medium=tradetracker_nl&utm_campaign=13&utm_content=222093

camera: http://www.tecnic.co.uk/Sony-600tvl-Super-HAD-CCD-28-PZ0420.html

Volgens mij is alles SMA en compatibel met elkaar, kunnen jullie dit ook even controleren voor mij?

Dan heb ik alles denk ik om fpv te gaan, of zou ik er ook een LC filter tussensteken? Ik heb hier al veel over gehoord, maar weet niet of dit nodig is.

Als je met 5,8 GHz video zendt en 2,4 Ghz RC, is een filter volgens mij niet nodig. Heeft betrekking op spiegelfrequenties die problemen kunnen geven bij 1,3 VTX en 2,4 RC dacht ik.

Voor de rest heb je nog volgende dingen nodig:

  1. Fijne smalle vingertjes om al dat prielwerk in het frame te krijgen
  2. Dosis inzicht van hoe je alles gaat monteren. Zou beginnen met de camera verticaal te zetten, nog geen tilt inbouwen… kan later nog :thumbup:

De Quanum DIY goggle V2 heeft ook een veel beter scherm he. En de pasvorm is beter voor een Europees hoofd. Ik heb voor mijn neus een stuk uit moeten snijden (dat best eenvoudig gaat hoor). Check ook dat je niet zo’n hele grote batterij nodig hebt voor aan je goggle. Ik heb zelf 2x een 1000mah. 1 gaat zeker wel een middag vliegen mee en dan nog een reserve. Je hebt dan niet zo’n klomp aan je hoofd hangen. Bovendien is-ie korter en kun je 'm makkelijk aan je hoofdband bevestigen.

Have Fun!

Ok, ik slaap er nog een nachtje over of ik de quanum v1 of v2 neem. Ik moet nu toch wachten tot mijn geld op mijn paypal staat.

En waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van de lipo voor de bril en reciever?
2S, maar moet ik rekening houden met de c-ratings? en wat wil die 1P na 2S zeggen?

Die 1p of 2p is dacht ik of de lipo met 1 cel werkt of 2 in parallel omaan dezelfde capaciteit te komen.
Voor een laag vermogen apparaat zoals zenders, ontvangers en brillen, hoef je geen grote ampère’s te trekken.

Dus een 1800 mAh 65C is echt niet nodig voor je bril :lol: een 1500 mAh 2s 3C is ruim voldoende. Heb daar geen aparte lipo voor gekocht, gebruikte gewoon een wat oudere lipo die ik nog had liggen.

Zou toch gaan voor de V2, indien je wil mag je mijn V1 wel lenen om te zien of het werkt voor jou, indien het werkt mag je hem zelfs voor een prikje overnemen! Vind je het maar niks, dan geef je hem gewoon terug :thumbup: