Lipo Charger valt uit op hoog ampere

Dag Racers,

Ik heb net mn power distribution board binnen. Deze is speciaal gemaakt voor de oplader die ik heb (Imax B6).

Power ditrubution board: http://www.banggood.com/Amass-XT60-Plug-Parallel-Charging-Board-Charger-Adapter-Plate-p-950883.html
Voeding: http://www.banggood.com/AC-100-240V-to-DC-12V-5A-60W-Power-Supply-Adapter-For-LED-Strip-Light-p-994870.html
Oplader: http://www.banggood.com/Wholesale-IMAX-B6-Digital-RC-Lipo-NiMH-battery-Balance-Charger-p-46220.html

Ik doe het volgende ik hang de PDB aan mn oplader (die zit nog niet aan de stroom) hang dan mn batterijen (2xZippy 1800) aan de PDB, eerst de power kabels dan de balance kabels. Vervolgens stel ik mn oplader in op Balance, 3,6 A, 3cellen.

Ik druk op starten, hij laat 2 seconden op en mn oplader valt uit en start opnieuw op. Al ik 1 batterij doe op 1,8a doet ie het prima ook via de PDB. D voeding, zelfs al is die van goedkope chinese makelij, zou meer dan genoeg stroom moeten geven. Iemand een oplossing?

Groeten,

Jan

Uitvallen is wel heel raar… normaal zou je toch een melding of zo moeten krijgen lijkt me.
Ik heb verder nog nooit geëxperimenteerd met zo’n bordje dus kan zo ook niets bedenken.
Eerste wat me te binnen schiet zijn de beveiligingen die in de lader gebouwd zijn.
Kijk de instellingen daarvan eens na.

Ik heb ook gelezen dat de iMax laders van BG wel eens een namaak kan zijn, je kunt dat controleren door op de onderkant van de lader te kijken. Er moet dan een een hologram zegel zichtbaar zijn.

Zie deze foto voor het verschil: http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://i00.i.aliimg.com/img/pb/444/926/462/462926444_160.jpg&imgrefurl=http://www.aliexpress.com/store/product/WholeSale-Genuine-iMAX-B6-LCD-Li-po-Ni-MH-Battery-Balance-Charger-Free-Shipping-IMAXB6Z/109575_527209870.html&h=650&w=650&tbnid=U6ULgb04TDKoLM:&docid=8W_LscMYH3PntM&ei=cfgtVpujPMuisgHqmpXgBA&tbm=isch&ved=0CCAQMygAMABqFQoTCNuf5aHv38gCFUuRLAodak0FTA

Gezien de link van de lader die je gestuurd hebt, heb je vermoedelijke een namaak versie.
Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat een fake ook slechte kwaliteit is, maar een test op YT geeft aan dat de tolerantie niet zo nauw wordt genomend: https://www.youtube.com/watch?v=W4rLqimLKdY

Andere optie is dat de voeding toch het vermogen niet kan leveren en dat daardoor de spanning inzakt en de lader uitgaat/reset. De enige manier hoe je dit kan controleren is door een andere voeding aan te sluiten waarvan je zeker weet dat die het vermogen kan leveren.

Bedankt voor jullie reacties. De oplader zou in orde moeten zijn hologram zegel zit er op in ieder geval. Had ik maar een andere voeding dan was ik er snel achter inderdaad :). Ik heb even in de instellingen van de Imax gekeken deze staan gewoon nog op de default settings en dat zou volgens de handleiding goed moeten zijn. Ga wel even kijken of ik ergens een andere voeding vandaan kan toveren. Als iemand anders ondertussen nog ander suggesties heeft hoor ik het graag :slight_smile:

Hoi jancelot,

zijn het toevallig 4s li-po’s?

Dan trek je 3,6a * 16v = 58W uit je adapter. Hij mag dan wel gespecificeerd zijn op 60W maar in de praktijk zit er altijd wel 10% verlies. Zeker bij chinese kwaliteit zou ik er niet vanuit gaan dat hij in werkelijkheid meer dan 50W kan leveren.