Kan iemand 3D models maken?

Ik vroeg me af of er hier toevallig iemand te vinden is die 3d models kan maken. Ik ben met een hobby projectje bezig en die kan wel wat aankleding gebruiken.

Yepp,… Wat voor project? toevallig in Unity of Unreal engine? Heb kennis in 3D modelleren & motiongraphics

Het wordt een game waar je rond kan vliegen met een drone (duh!). Wil wel wat meer spelelementen inbrengen dan wat ik bij de meeste fpv simulators heb gezien. In de basis staat racen, maar dan wat toevoegingen als powerups en versnellings poorten oid. Denk een beetje op dezelfde manier als dat mario kart een racer is. Misschien kan je wel een dikke rookpluim loslaten zodat je achtervolgers niets meer zien xD

Voor nu ben ik bezig met vliegeigenschappen en graphics. Bijvoorbeeld pas een eerste versie ssao ingebouwd. Het plan is om allereerst een drietal levels te maken waarin getest kan worden (binnen, buiten open veld met obstakels, buiten met heuvels en bomen). Dit om te kijken wat lekker werkt en wat niet.

Dan op de lange termijn moet er uiteraard een ui komen, network multiplayer en een hele berg aan gamefeatures (laptimers, crashes, etc etc). Staat nog totaal niet vast wat ik allemaal in wil gaan bouwen, maar dit is iig een beetje de richting waar ik heen wil.

Het spel wordt gebaseerd op een eigen engine. Niets fancy’s maar voel me daar net effe wat vrijer op het programmeer gebied dan in bijvoorbeeld Unity. Bovendien is het een project voor de lol, en de technische uitdaging is stukje groter als je zelf de engine maakt (ja dat is leuker :P).
Wat betreft model formaat gebruik ik wel hetzelfde als Unity: .fbx

Dit is de blokkendoos waar ik op het moment in rond vlieg. Helemaal opgebouwd uit kubusjes :lol:

Zo, Zo,…eigen engine bouwen/ programmeren. Dat is niet niks. ik vind t knap :clap:

Ik snap dat rond vliegen met een wit/rode blok idd niet heel erg spannend is. :smiley:
Maar goed, als ik t zo zie kan ik je heel goed bij helpen. Ik ben namelijk thuis in visuele communicatie/ graphics. Kan alle 3D modellen maken/ Texturen en in lowpolly export naar *.fbx. NP.

Wil je dat ik je huidige parkour overneemt en dan texturen?
btw, heb je ook aan audio gedacht? Ik heb hier ook heel klein beetje ervaring in audio SFX design.

Klinkt goed woody. Wat betreft lowpoly vind ik het budget moeilijk in te schatten. Het is moeilijk te bepalen wat de poly count voor effect heeft op performance. Ik heb scenes van 2M tri’s getekend op 60fps maar ook 300k op 30. Ik hoop dat jij wat meer inzicht heb in wat standaard is voor pc games?

Hoewel ik best al wat uurtjes deze track geoefend heb, ben ik er niet heel erg aan gehecht. Het handigste is zowiso een modulaire aanpak. Dus alle props los maken, en dan zelf plaatsen in de level editor. Dan is het makkelijk om dingen bij te plaatsen, weg te halen en makkelijker om te hergebruiken voor andere levels.

In dit geval gaat het om:
-een voetbalveld van 100mx64m (fifa standaard)
-lange tribune 100m
-korte tribune 64m
-lichtmast
-pilaar om omheen te vliegen, kan ook een vlag zijn oid
-gate om onderdoor te vliegen
-iets van een verhoging om overheen te vliegen. wat mij betreft een strobaal of zoiets
-finish stellage
-start lamp. iets van een theater lamp
-quadcopter. niet zo belangrijk, zie je toch niet als je fpv vliegt. dus hoeft later voor multiplayer pas vervangen te worden
Dan zit er verder nog een skybox in en een beweegbaar obstakel. In het midden van dat vierkante ding zit iets wat rond draait en je uit de lucht moet kunnen meppen als je timing van er doorheen vliegen niet goed is.

Wat betreft audio weet ik nog niet zo goed wat ik er mee moet. Ik heb ondersteuning voor gepositioneerd audio met doppler effect. De quad zelf zit nu al een motor geluidje op wat ik pitch naarmate de motoren harder draaien. Moet nog een goed geluidsfragment hebben voor de motor, ik gebruik nu tijdelijk een rip van de audio van een andere simulator, dus die moet vervangen worden.

Ik zal eerst wat losse basic fpv track elementen voor je modelleren en later een stadion.
Wanneer heb je t nodig? en hoe wil je t hebben? via Wetransfre?

Ik zal wel even pm’en, kunnen we de rest regelen :slight_smile:

Work in progress,… rest volgen nog.

Extra “WGD Dubai 2016” track.


Goed bezig! :thumbup: :thumbup: