Hobbyking Dart 250

Hoi,

Ik ben begonnen met een kleine quad voor binnen, maar wilde vanaf het begin eigenlijk racen.

Heb alles een beetje uitgezocht en ben zo bij hetvolgende uitgekomen.
Frame: Dart 250 van Hobbyking (goedkoop, met PDB waarbij je de ESC’s tussen de onderste twee platen in kunt solderen en de mogelijkheid om vrij eenvoudig extra onderdelen te krijgen)

Frame: Dart 250 van Hobbyking (https://www.youtube.com/watch?v=CEVoGQwj9s8)
FC: Naze32 (met CleanFlight, heel goede filmpjes hoe te installeren van FliteTest https://www.youtube.com/watch?v=l1GWtlRk45Q en Painless 360 https://www.youtube.com/watch?v=4OKGMhTrqOU )
ESC’s: Afro ESC 12 Amp &
Motors: Multistar 2300 KV (Combo van Hobbyking met de ESC, goedkope combinatie, die het prima doet http://hobbyking.com/hobbyking/store/__66977__MultiStar_Afro_Combo_Pack_2206_Baby_Beast_Motor_and_12A_Afro_ESC_Set_of_4_CW_CCW.html ).
Propellors: Diatone 5030, Gemfan 5030 of Gemfan 5040 (weet nog niet wat de beste oplossing is, de Diatone zijn wel erg breekbaar moet ik zeggen, maar doen het 's-avond wel erg leuk)
Rx: Orange 615 (weet nog niet wat het bereik is)
Lipo: Turnigy 3S nanotech 1800 (ik hoop op zo’n 7-8 minuten flight time, maar moet ik nog buiten met wat agressief vliegen testen http://hobbyking.com/hobbyking/store/__11908__Turnigy_nano_tech_1800mah_3S_25_50C_Lipo_Pack.html )

Tx: Spektrum DX6i (ik had voor deze quad maar 6 kanalen nodig en kan er nog eens 9 modellen op programmeren)

FPV gear: Fatshark Predator V2 CE (deze is in principe legaal in de EU met 25mw Tx, als het niet genoeg blijkt, dan haal ik de 600mw; maar ik las wel dat als je goggles gebruikt, moet je offcieel wel een “spotter” moet hebben, als je een ground station hebt daarentegen, dan kun je ook meteen line of sight vliegen, waardoor je in principe geen spotter nodig hebt)

Recording: Go-Pro knock off (€ 39,- in de Action store)

Hier een low quality filmpje toen ie net af was: https://youtu.be/oBg5FaenEg0

Al met al kom ik op een whopping 620 gram; ik ga dus wel kijken of ik een cameraatje kan vinden die zowel kan opnemen als FPV doorgeven (bijvoorbeeld Mobius, of anders toch echt aan de GoPro, maar dan moet ik wel wat beter kunnen vliegen).

Groeten,

Hagi1

Ik zou niet teveel 5030’s inkopen, ik vermoed dat 5040 beter vliegt [emoji6]

Je gaat waarschijnlijk last van vibraties (vooral met wat meer throttle) krijgen met de Naze op de clean sectie en de met de Dart meegeleverde rubbers tussen dirty en clean sectie.

In dat geval kan je ty wraps door de rubbers halen en strak aantrekken.

Probleem is namelijk dat de rubbers te soepel zijn en de Naze waarschijnlijk gaat overcompenseren voor de (verkeerde) signalen die de gyro / accelerometer krijgt.

Ben benieuwd hoe die uiteindelijk vliegt

Idd gisteren maiden flight. Een beetje last van vibraties, bij snel vooruit naar snel achteruit. Maar tie-wraps heb ik er al doorheen zitten en het valt wel mee. Als het echt teveel wordt, dan ga ik een ander frame bestellen (ZMR 250, of de QAV 250, ligt er een beetje aan hoe mijn skills dan zijn.

Oh ja, vliegen met veel wind is niet echt handig als je voor het eerst gaat vliegen: windvlaag, op eens niet meer boven het veldje waar ik altijd vlieg, maar harde landing op het asfalt; oftewel een flinke crash: armpje afgebroken! Ik zal de Epic crash hier wel ergens online zetten.

Nu nieuwe onderdelen besteld, maar duurt wel effe voordat die er zijn.

Gelukkig heb ik mijn kleine nog (GalaxyVisitor3). Zodat ik nog kan blijven oefenen. :wink:

Gr. Hagi1

Ff een update, die Dart 250 heb ik ff in de ijskast staan. Heb nu via quadcoptersenzo.nl een zmr 250 glasfiber gehaald en alles daar op geknald. Eerste vlucht en eerste FPV vlucht (ooit) heb ik ook al gemaakt en vliegt prima, heb hem zelfs zonder iets te breken geland … :wink:

Nu echt leren vliegen :oops: