Help een beginner

Ik ben op zoek naar wat help mbt het aanschaffen van een complete fpv set. Ik wil binnenkort de overstap maken van mijn hubsan h107c naar een wat grotere model. Het liefstse begin ik met een RTF systeem, of ARF. Ik wil eerst het vliegen onder de knie krijgen en dan langzaam meer van de techniek leren om later zelf een drone te gaan bouwen.

Mijn vraag is dus, wie zou er voor mij een mooie lijst met onderdelen willen maken met wat ik nodig heb. Ik heb dus nog helemaal niks en moet alles nog kopen.

Zat zelf aan het volgende te denken:

Vortex Pro 250
Transmitter
LiPos
Charger(s)
FPV bril

Die Vortex mag ook een andere zijn (Eachine Falcon 250?) maar ik heb alleen maar goeie dingen over de vortex gehoord, vandaar.

Mijn budget ligt tussen de 1000-1200 euro.

En dan nog een andere vraag, is het handig om nu al de Transmitter te halen en dan met simulators aan de gang te gaan (Liftoff bijvoorbeeld)?

ik zou eerder aanraden om een quad te bouwen als je wilt beginnen met de hobby, een werkende racequad hebben is een. Een werkende racequad houden is een geheel ander probleem. Beste is als je je quad van binnen en van buiten kent zodat je na een crash in een zo kort mogelijke tijd die kapotte motor hebt vervangen zodat je weer door kan.

als je nou een mooi frame uitzoekt van 250mm dan kan je heel makkelijk(en slordig) bouwen en dan blijven al je onderdelen makkelijk binnen je frame. Dan een 2204 2300kv motor uitzoeken, 4s lipos kopen met een hoge C waarde. dan een Zender die een beetje toekomstbestendig is dus geen turnigy 9x maar een taranis, Immersion rc 600mW raceband vtx en bijbehorende vrx. Dit hangt ook af of je een fatshark bril wilt of wat anders.

Om te oefenen kan je in mijn mening net zo goed doen met een speelgoedwinkel drone of bijvoorbeeld een Q-bot van hobbyking kopen om een beetje gevoel te krijgen, Daarna een groot grasveld opzoeken en leren hoveren enz.

Lijstje is niets mis mee!

De Vortex Pro is top! Wil je ook echt je quad leren kennen, dan is zelf bouwen misschien een betere optie.
Al ga je met de Vortex ook gewoon moeten sleutelen. Met de Vortex hoef je je in ieder geval niet druk te maken over PID’s etc.
Als je zelf bouwt kun je wel wat goedkoper uit zijn. Je moet dan wel flink wat meer uurtjes op internet zitten om uit te pluizen hoe alles werkt.

Zender: Taranis X9D Plus
Ontvanger: X4R-SB
Bril: Fatshark Dominator V2/V3

Voor lipo’s zou ik kijken naar:
https://quadcoptersenzo.nl/lipo_accus/bonka_1500mah_4s_75-150c
https://www.multirotorparts.nl/batteries/mrp-4s-lipo-battery-1500mah.html

Maar je kunt ook beginnen met wat goedkopere lipo’s
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/_32738__Turnigy_nano_tech_1800mah_4S_65_130C_Lipo_Pack_EU_Warehouse.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/_88842__MultiStar_Racer_Series_1400mAh_4S_65C_Multi_Rotor_Lipo_Pack_Gold_Spec_EU_Warehouse.html

Zoek in ieder geval naar 65C of meer.

Vergeet ook niet dat je nog een lader nodig hebt :wink:

En dan nog een andere vraag, is het handig om nu al de Transmitter te halen en dan met simulators aan de gang te gaan (Liftoff bijvoorbeeld)?

Ja wel aan te raden inderdaad :thumbup:

Bedankt voor de reacties.

Ik ga denk ik een oude drone van Ronnie kopen (dus voor mij ATF) en dan een Spektrum dx6i. Zo hoef ik me nog niet zorgen te maken over het helemaal bouwen en dan zodra er iets kapot is, me daar in verdiepen. Daarnaast natuurlijk nog wel LiPo’s, charger, en fpv bril, maar dat is al een stuk minder zorgen aan mn kopen.

Aanstaande dinsdag is er een meetup in Utrecht, dus ik zal daar hopelijk een berg aan kennis op doen. Van het weekend dan misschien maar die Spektrum bestellen en dan Liftoff downloaden om alvast een beetje te wennen.

Dat is zeker ook een goeie optie!