ELO ratings!

We hebben bij MRO nu een tweetal races gedaan in onze sporthal. Om de juiste spelers tegen elkaar te laten vliegen gebruiken we daarvoor een aangepaste vorm van ELO ratings. Het voordeel hiervan is dat alle deelnemers tot aan het einde van de race(avond) heats kunnen blijven vliegen, goed gematched worden met tegenstanders van hetzelfde niveau en er erg spannende races ontstaan!

Om zowel onze eigen leden als anderen uit te leggen hoe deze ratings nu eigenlijk werken heb ik een tweetal artikelen op onze website geschreven (1, 2) en een voorbeeld google sheet (kopie maken om zelf te gebruiken) gemaakt zodat je er zelf mee aan de slag kan (handig als je zelf een race organiseert). Het staat je vrij deze versie van ELO rating te gebruiken (CC-BY-NC-SA 4.0), ik hoor het graag als er iemand nog verbeteringen voor heeft!

Super systeem :thumbup:

Dat is mooi, was ik naar op zoek… alvast bedankt Jamie.
Ga op 10/09 ook een Fun-FPV race houden in Brecht (België) bij de RC club “De Condors”. Bij o.a. Formula FPV hebben ze deze methode ook gebruikt en vond dit inderdaad een van de leukste manieren om iedereen zoveel mogelijk te laten vliegen :thumbup:

Waar denk je dat Formula FPV het idee vandaan heeft? [emoji6]

Het was inderdaad [member=250]jaimevisser[/member] die ons op het idee bracht, maar wij hebben het wel netjes uitgewerkt :lol:
Was nog een hoop programmeer werk.