Eerste sim

Ik ben helemaal nieuw bij dit soort dingen dus ik heb eigenlijk alleen maar de vraag welke sim kan ik bet best gebruiken en welke transmitter?? Niet al te duur, weet iemand iets?

Wat voor besturing systeem heb je en welke specs :?:

Voor OS X vind ik FPV Freerider Recharged wel leuk.
Deze is ook goed te verbinden met bijvoorbeeld een Taranis. Werkt volgens mij ook met andere zenders.
Voor Windows weet ik niet.

Ja ik heb er even naar gekeken en dat lijkt me een goedde sim thuis hebben we een mac book dus met specs komt het ook wel goed bedankt! :thumbup:

Ohw cool ik wist helemaal niet dat er een nieuwe versie van Freerider was! Ook raar dat die ontwikkelaar daar helemaal geen mailtje over heeft gestuurd ofzo.

Liftoff (via steam) vind ik ook erg goed. Je kunt er ook tracks bouwen (of tegenwoordig laten bouwen en delen met anderen).
Als je uiteindelijk van plan bent om ook in het echt te gaan vliegen dan zou ik gewoon gelijk een goede zender kopen. De FrSky Taranis is de one to buy.

Zelf ben ik ooit begonnen met deze FlySky en heb daar dit dongletje bij gekocht. Dat werkt perfect (ook op mijn Macbook Pro). Overigens kun je later de FlySky zender ook nog upgraden met een FrSky module (zenderblokje achter in het model) zodat je in feiten met dezelfde technology vliegt als een echte Taranis. Enige is dat je dan geen uitgebreid programmeerbare zender hebt met telemetry.

Heel veel plezier met oefenen via de simulator en zie je snel langs het veld :wink:

Ja van die transmitter heb ik al veel goeds gehoort ook de mannen van rotor riot gebruiken hem. Maar het probleem is dat ik 15 jaar ben en mijn ouders nog heel wat te zeggen hebben over wat ik met mijn geld doe. Ik zelf zou meteen de frsky kopen maar weet dus niet of ik dat zomaar mag :(.

Ja daar kwam ik ook pas later achter nadat ik de eerste versie gekocht had. En ja toen die nieuwe toch ook maar gekocht :stuck_out_tongue:
Maar niet heel veel verschil met de 1e versie.

Ze worden soms ook wel een 2de hands aangeboden maar dan gaat het vaak erg snel. Scheelt je zo’n 50-100 euro. Maar nog steeds aan de prijs natuurlijk.
Als je toch al wilt beginnen met FPV Freerider, kun je ook een oude PS3 controller aansluiten. Een stuk goedkoper.

Heb recharged zojuist ook even gespeeld. Idd volgens mij geen verschil qua vliegeigenschappen. Wel zijn de maps een stuk leuker om doorheen te freestylen en ziet het er allemaal natuurlijk iets natuurgetrouwer uit.

Op een of andere manier lukt het mij niet om de de quadcopter echt snappy te maken. Dat vind ik bij liftof zo lekker. Daar kun je 'm heel lekker door de bochten “klappen”. Freerider is wat dat betreft een hele goede training om heel smooth te vliegen!

Ja ik ga dan wel even 2e hands kijken en anders ps3 of ps4 controller heb beide.

Ja volgens mij moeten die controlers ook wel werken. Bij liftoff in ieder geval wel. Je zou nog even kunnen kijken of je voor de controler een speciaal printje kunt maken op er meer sticks van te maken dan in plaats van die bolle knoppen.

Ik heb deze 2 van deze sticks uit een speel goed heli gehaalt.nu ga ik kijken hoe ik ze op ps3/4 kan krijgen :thumbup:


Hey Walter,

werkt deze dongel ook met een specktrum zender ? of weet jij welke ik dan moet hebben ?

Thx.
Gr Alex