Eachine racer 250 DIY, welke transmitter

Beste leden,

Allereerst zal ik mij even voorstellen.
Ik ben Jeroen en kom uit Den Haag en ben zo goed als nieuw in de RC wereld.
Vroeger als kind heb ik ooit eens zelf een elektrische RC auto in elkaar gezet welke zo’n 30km/h ging, hartstikke leuk en het is altijd nog een droom geweest om te vliegen of een nitro auto in elkaar te zetten maar vliegen was in die tijd en die leeftijd gewoon te moeilijk en die nitro auto is het nooit meer van gekomen.

Nu liep ik vorig jaar per toeval een RC winkel in Den Bosch binnen en heb hier toen een Hubsan X4 gekocht. Ik had al vaker naar van die kleine speelgoed helikopters gekeken maar me altijd weten in te houden onder het mom van het is meuk maar de verkoper van de winkel wist mij te overtuigen en zonder spijt.

Een jaar na de aanschaf van de Hubsan leek het mij wel eens leuk om te upgraden en ben inmiddels bekend met de Chinese webshops waar de prijzen best wel mee vallen in mijn ogen. Een DIY Eachine racer welke ik op het oog heb is bijna even duur als ik voor de Hubsan betaald heb :-o
Dat lijkt mij dus ook direct een leuke beginner!

Ik heb me inmiddels al wat ingelezen hier en elders en wil voor de DIY kit gaan zodat ik beter begrijp hoe alles in elkaar zit voor eventuele upgrades of een echte zelfbouw quad in de toekomst.
De transmitter die ik op het oog heb is een Radiolink AT9 of een Flysky TH9X.
Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar de Radiolink omdat deze wat meer toekomst proof lijkt en die binnen mijn budget valt. Ik hoor iedereen over de Taranis maar dit wordt me gewoon echt te prijzig om in te stappen en na de nodige reviews gelezen te hebben lijken me de AT9 en TH9X niet een heel slechte keuze maar goed ik heb geen ervaring dus ik wilde hier toch nog om advies vragen bij jullie welke zender de voorkeur heeft.

Daarnaast staat SkyRC IMAX B6 Mini op de bestel lijst en een Parallel bord om meerdere lipo’s tegelijk te kunnen opladen.
Reserve Kingkong 5040 propellers en reserve armen staan ook al in de winkelwagen voor de crashes die ongetwijfeld zullen gaan komen.
De accu voor de zender gaat een Life 1500mah batterij van Hobbyking worden omdat deze direct aan te sluiten zijn zonder solderen. Ik heb wel een soldeerbout maar ben geen ster met solderen dus wilde dit nog even aan me voorbij laten gaan.
De batterijen voor de Eachine zelf zat ik te denken aan deze 1500mah 40C van het merk ZOP.

In totaal kom ik dan op een bedrag van 305,65 uit waar op de bestelling van de zender, lipo’s en de DIY kit nog invoerrechten kunnen komen. De rest van de pakketjes zit onder de 25 euro. (Dit is met de AT9 btw, met TH9X kom ik op 293,26 uit)

Hebben jullie nog tips of zie ik nog dingen over het hoofd?

Alvast bedankt voor jullie hulp :slight_smile:

Edit:
Ik vergeet er bij te vermelden dat mijn voorkeur uit gaat naar de Naze32 FC omdat hier meer support voor lijkt te zijn en deze vaker de voorkeur lijkt te hebben tov de CC3D alleen vroeg ik mij wel af welke revisie van de Naze bijgeleverd wordt. Ik kan hier niet zo veel over vinden.

Oh en ik vergeet ook te zeggen dat het mij uiteindelijk onwijs gaaf lijkt om met een Eachine VR-007 bril te gaan vliegen maar ik zal eerst goed LOS moeten kunnen vliegen dus dat komt wellicht later nog.

Hoi Radiance,

Welkom op het forum!

Er zijn er een aantal hier die met Eachine quads vliegen. Zij kunnen je vast meer vertellen over hun ervaringen daarmee.
Transmitter hetzelfde. Ik vlieg met een Taranis en ben daar blij mee.

Vwb de lader heb ik wel een opmerking. Je wilt een balance bordje gebruiken, ik raad je aan om dan voor een lader met zoveel mogelijk Watt en ampere te gaan. Dan kun je ook al je batterijen op 1C laden ipv door de beperking van je lader op <1C te moeten laden. Dat zou toch deels het voordeel van je balance bord teniet doen :stuck_out_tongue: Ik zou daarom de Turnigy Accucel-6 80W/10A aanraden:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/_75599__Turnigy_Accucel_6_80W_10A_Balancer_Charger_LiHV_Capable_EU_Warehouse.html

Qua batterijen kun je kijken naar de Turnigy Nano-techs, Turnigy Graphene of de batterijen van MRP (multirotorparts.nl, enkel 4S).

Zelf vlieg ik met een Quanum V2 bril. Vergelijkbaar met de Eachine bril. Vind het grote scherm zelf erg prettig. Moet erbij zeggen dat ik geen vergelijkingsmateriaal heb.

Bedankt voor je advies. Dat van die lader was ik inmiddels al achter net zoals dat ik niet onder solderen ga uitkomen maar dat is niet erg, ik heb de spullen in huis.

Oké de batterijen waren een twijfel puntje en ga toch iets meer investeren in lipo’s van een beter merk.

De bril lijkt me echt onwijs gaaf en dat is mijn uiteindelijke doel maar zoals gezegd wil ik eerst goed LoS kunnen vliegen.

Wat betreft de Eachine zelf begin ik nu ook weer te twijfelen want kwam via iemand anders deze ook nog tegen en die ziet er ook interessant uit alleen moet ik dan nog een PDB apart bij bestellen en stekkers voor de batterij maar dat is niet zo’n probleem gezien de kosten van die set.
http://www.aliexpress.com/item/Pure-Carbon-Fiber-ZMR250-Quadcopter-frame-NAZE32-10DOF-Flight-ControllerDYS1806-2280KV-Motor-DYS20A-ESC-5045Prop/32580462558.html

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Dit is wel een rev6 naze als ik dat zo lees…das dan weer iets risicovoller. Verder… diatone pdb van banggood voor een paar dollar en wat kan er mis gaan voor dat geld zou ik zeggen :slight_smile: ik vlieg zelf met de zwarte Dys 1806 maar ze gaan als de rook. enige nadeel is dat de engine schafts een beetje kwetsbaar zijn dus neem 1 extra motor op stock.

Matek Pdb van MRP is ook een hele mooie

Ik heb het roer 180° omgegooid en me nog meer ingelezen om uiteindelijk dit te bestellen.

Met verzendkosten en PayPal kosten/wisselkoersen kwam ik nu uiteindelijk op 317,69 uit.
Nu kan het wachten beginnen :smiley:

Dit is er nu uiteindelijk onderweg:
Battery straps x10
Jumper cables
Parallel bord
10 paar KingKong 5045 Propellers
SP Racing F3 FC
ZMR250 Frame kit
Reserve armen
Krimpkousen
4x FVT LittleBee 20A
WS2812 LED Strip 1 meter
4x DYS SE2205
Matek PDB met alarm
PSU voor de lader
FlySky FS-I6 + iA6B
Turnigy Accucel 6 80W
2 kleuren Wire Mesh
Thread Locker
2x Turnigy nano tech 1800mah 65C LiPo

Nu wil ik later nog de Swiftcam met MinimOSD toevoegen en de VR-007 goggle gaan gebruiken maar eerst leren LoS vliegen. Deze setup:
Eachine ET600 40CH 600mW
Runcam Swift 600TVL
Micro MinimOSD KV Team MOD
Eachine VR-007

Vroeg mij wel af of ik dan voor nu het hele camera gedeelte op de PDB met rust kan laten of dat ik toch de jumpers moet solderen.

Als je opziet tegen het vele solderen waarom kijk je hier op het forum niet rond naar een gebruikte quad? Het meeste (fijnere) soldeerwerk is dan al gedaan.
Al eens naar een gebruikte Turnigy 9xr gekeken? Wordt hier ook beel mee vlogen ophef Forum. Ikzelf heb bijvoorbeeld erg veel mazzel gehad door er ooit eentje te kunnen kopen op Marktplaats met bijpassende Frsky module voor 70 euro.

Ikzelf ken de qualiteit van Eachine onderdelen niet, maar kan me voorstellen dat als er wat stuk gaat je erg baalt omdat je lang moet wachten ivm levering uit China. Ikzelf haal m’n onderdelen vooral bij MRP/Quadcopter Enzo en verder uit Europa. Alles met paar dagen in huis en ook geen gedoe met dure import.

Mocht je trouwens nog een lader zoeken? Ik heb die besproken Accucel 6 hier nog liggen. Alleen uit doos gehaald om te kijken. Was kado maar had al lader. Mag je wel ophalen voor 15 euro?

Ik zie niet zo zeer op tegen het solderen en heb me er inmiddels al overheen gezet en wat tutorials gevolgd en een beetje geoefend op een oude videokaart die ik nog had liggen. Ging best goed al zeg ik het zelf.

Ik heb met name erg veel gehad aan dit filmpje.

Bedankt voor je aanbod van de Accucel maar die is inmiddels onderweg dus. :slight_smile:

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk