Beste mount plek voor Fatshark 250mw vtx op een ZMR250

Hey all,

bezig met het mounten van een 250mw vtx van Fatshark. Waar kan ik die het beste mounten volgens jullie? De verbinding van de antenna ziet er fragiel uit, dus lijkt me goed om die enigzins beschermd te hebben… “Normaal gesproken” zie je dat mensen hem onder of boven de FC plaatsen, maar aangezien ik een PCB heb onder mijn FC, heb ik daar geen ruimte…

Als ik hem achter de FC vast zet, steekt de antenna plug een stuk uit aan de achterkant, dat lijkt me niet wenselijk. Andere opties zijn boven op het frame, maar dan kom ik in de knoei met een hd camera die ik er later nog op wil hebben. Of onder op het frame… Dat laatste lijkt mij vooralsnog de beste optie… Hier wat foto’s

Er bestaan ook 3d geprinte mounts, die de verbinding van je antenna ietwat beschermen. Is dat een noodzaak of niet? http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=3324

Verder een irritant probleem met de 2S lipo die bij mn Fatshark zat… Ik heb geen plug voor mn B6AC die aansluit op de fatshark lipo.

Zo’n ding:

Valt daar zelf wat voor te maken, of ontkom ik niet aan wachten op een te bestellen oplossing?

Ik zou hem achter de FC monteren binnen het frame. Zit er geen gat in je frame zodat je met een L SMA koppelingetje de antenne door het frame heen kunt monteren? Dan bescherm je gelijk ook de connector op je VTX omdat het frame de meeste klappen opvangt.

een L SMA connectortje… Daar had ik nog niet aan gedacht. Wordt het nog erg krap, maar dat ga ik proberen :slight_smile: Thanks.

Ik heb bij mij het gat(deze: http://blog.oscarliang.net/ctt/uploads/2015/07/ZMR250-v2-mini-quad-frame-video-transmitter-antenna-extension-hole.jpg ) in het frame iets groter gemaakt(met een 6.5mm boortje). Hierdoor past er een bulkhead connector van een pigtail kabeltje in. De VTX zit ergens in de ZMR weggefrot. Hierdoor is de vtx beschermd tegen de rukken en stoten die de antenne gaat krijgen.

Kan je hem niet verticaal plaatsen tussen de laatste 2 standoffs? Het is ook wel een bak van een zender trouwens, amerikaans zeker? :wink:

Ik ga hem met een verlengstekkertje door een te vergroten gat in het frame halen.

Het is zeker een bakbeest, maar ze komen niet echt kleiner toch? Die immersionRC 600mw is bijvoorbeeld bijna even groot… Verticaal plaatsen is misschien ook wel een goeie vanwege cooling. Dan zet ik mn RL ontvanger op zn kant en daarnaast dan de vtx…

Voorlopig weer even uit de running omdat de schroefdraad van een van mn motortjes gisteren bij het opdraaien van mn props af brak… :frowning:

Sjeise jah :frowning: Vast is vast als je dat soort dingen aandraaid.

Volgens mij zijn die race uitvoeringen van Irc kleiner dan wat je hier hebt. Ik heb zelf een Skyzone en die is zeker de helft kleiner als deze fatshark … lol FAT-shark, ik snap 'em nu :wink:

En voor wat betreft het storen op “de” Irc kanalen (band 1 voor ons 32 kanaal bezitters) daar heeft die van mij totaal geen last van. Ik ga gewoon op kanaal 34 zitten ofzo, ver weg van de Irc/Fatshark band.

Heb nu al een aantal quads gebouwd en uiteindelijk voor mezelf de ideale setup gevonden. Voor een Blackout frame welliswaar.
Voor mij is de ideale plek voor een VTX aan de achterzijde onder de topplate. En dat is om de volgende reden:

 • je wil een fatsoenlijke balans in je quad. Die kun je vinden door met de Lipo te schuiven op de topplate.
  Je hebt dus wat ruimte nodig om te kunnen schuiven. Ook aangezien je soms met verschillende Lipo’s vliegt.
  De ene is weer zwaarder of lichter dan de ander, dus moet je kunnen schuiven.
 • De Lipo moet je goed vast kunnen zetten met een strap die om de topplate gaat. Je wil de VTX dus niet recht boven de FC
  onder de topplate want dan kun je de Lipo strap niet fatsoenlijk meer kwijt.
 • Ik vlieg met een actie camera, dus voorop is het al wat zwaarder. Mijn ontvanger ligt voor de FC op de botomplate,
  net genoeg ruimte.
  Door de VTX aan de achterzijde te plaatsen, heb je wat contragewicht voor de camera en ontvanger.
 • omdat de VTX de enige unit aan de achterzijde is, heb je ook redelijk wat ruimte om hem eruit te halen wanneer je van VTX moet
  wisselen bij een wedstrijd of welke andere reden dan ook. Nu zit hij met tie-wraps vast, maar bij een wedstrijd kan ik een
  aangeleverde VTX snel met een strap vast zetten.
 • De antenne zit door de topplate aan de achterzijde, heeft Blackout een ‘speciaal’ gat voor gemaakt.
  Tussen de VTX en antenne zit een pigtail van 5cm welke je door de achterzijde kunt laten steken. heb je geen last van.
 • Doordat de VTX acherin nu iets meer ruimte heeft, kan ik ook wat makkerlijker bij de switch om van kanaal te veranderen.

Zal eens kijken of ik deze week nog even een close-up foto kan maken.

Je ziet ontzettend veel variaties in het bouwen van quads. Iedereen heeft weer zijn eigen redenen om een quad op een bepaalde manier te bouwen. Des te vaker je een quad bouwt, des te vaker je tegen problemen aan loopt welke je bij een volgende bouw weer anders doet. Uiteindelijk vind je wel een bouw die voor jezelf perfect is. De quads worden wel steeds kleiner dus je moet steeds creatiever worden :wink:

de kogel is door de kerk :slight_smile: Ik heb em aan de zijkant gemount, jammer genoeg in het frame geen ruimte zonder dat de antenne uit steekt. Vooral omdat ik een PDB onder mijn FC heb gemount en het midden geblocked wordt.

Nu alleen nog een gaatje in de boven kant van mn frame vergroten zodat ik de antenne op het frame kan mounten… Benieuwd hoe lang die heel blijft aangezien dat nog steeds de lineaire stock antenne is… :smiley:

Note to self: Volgende keer een frame met geintegreerde power distribution zodat ik onder de FC ruimte heb voor een vtx, of een kleinere vtx regelen.

Als het gras vandaag droog wordt, voor het allereerst FPV-en :thumbup:

Het enige dat voorlopig nog op mn shopping list staat is een HD camera. Ik ben wel enthousiast over de Hummingbird HD Tube.

Al eens aan een Xiaomi Yi gedacht? Goede camera voor een hele scherpe prijs.

Ik ben er erg tevreden over, en met mij vele anderen.

Bedankt voor die tip! Ziet er uit als een leuk betaalbaar en compact dingetje, zeker in die kleuren :smiley:

Ik heb inmiddels mijn eerste FPV vlucht gemaakt! Super spannend, mn vriendinneke meegenomen om te roepen waar ik heen moest.

Het viel erg mee, wat gaaf zeg! Orientatie problemen zijn weg, en de Predator V2 van Fatshark voldoet prima! Helaas na een minuut of 5 een boomtop meegenomen die ik echt niet zag aan komen… Meteen de stock antenna vernielt. Als het goed is heb ik morgen flexibele cloverleafs. Hopelijk gaan die wat langer mee. Heb ze bij Quadcoptersenzo besteld, 15 euro voor een setje leek me erg netjes! Op naar mijn 2de vlucht aankomend weekend. Zondag schijnt de zon weer geloof ik.