Beschermde natuurgebieden

Het is me bekend dat vliegen boven bebouwing, wegen, bij vliegvelden, boven 300(?) meter en 's nachts verboden is, maar hoe zit het met beschermde natuurgebieden?

Ik vloog vorige week boven het Balloërveld in Drenthe. Mijn ouders wezen me er daarna op dat dit beschermd natuurgebied is. Er mogen hier sowieso geen gemotoriseerde voertuigen komen. Het zou best kunnen dat quads hier niet welkom zijn, vanwege geluidsoverlast voor broedende vogeltjes of zoiets.

Iemand kennis, ervaring of informatie bronnen m.b.t. dit onderwerp?

Meestal is er voor dit soort gebieden een aparte APV waarin dit soort regels vermeld staan. Je mag in recreatiegebieden ook bijna nooit vliegen.

De regelgeving ken ik niet.
Ben hier zelf ook heel benieuwd naar.

Beschermt natuurgebied zou ik per definitie mijden,
bij een natuurgebied zonder het label ‘beschermt’ hangt het wat mij betreft van de situatie af.
als er (zichtbaar) beesten rond wandelen, zoals schotse hooglanders, dan ook niet vliegen.

zowisow even kijken naar de APV.
ik weet (sinds 10 min.) dat voor de loonse drunese duinen een verbod geld op radiogafische schaalmodellen. (ja ik zeg spesifiek schaalmodellen omdat dat er staat) artikel 18. link naar AV

maar goed, ik redeneer maar wat. zelf heb ik niet veel vlieguren en helemaal niet in natuurgebieden maar dit is wat ik zou doen.

deze probleem heb ik vorige week meegemaakt.
we vlogen boven natuurgebied.
na 2 uurtje kwam de stadswacht ons vertellen dat we weg moesten omdat het een natuurgebied was en dat we de de natuur aan het verstoren waren en buiten de paden waren.

Waren BOA’s Hayron :smiley:

een pot nat :lol: