Aansluiten fpv camera op vtx

Ik heb net wat spullen binnen uit China.

Nu wil voor het eerst een camera op een vtx aansluiten, maar weet niet helemaal zeker hoe dat nu moet. Mijn vtx heeft de volgende aansluitingen: Ground / Audio / Video / Ground / Power. Bij power staat 7 - 24 volt. Dus ik ga er van uit dat ik op die laatste twee gewoon mijn 12 volt van mijn pdb kan gebruiken.

Mijn camera heeft: Power (12v) / Ground / Video. Wat ik me nu af vraag is of de camera door de vtx gevoed moet worden of dat die ook op de 12 vold van mijn pdb moet?

Misschien kan je even linken wat je hebt ?

Vraag 1 : Ja inderdaad.
Vraag 2 : Nee want je VTX heeft zoals je nu omschrijft geen 5-12v out.

Je zal dus met een polu of bec je camera moeten gaan voeden als je PDB nergens een 12v out heeft.

Mocht je veel storing krijgen als je de VTX direct op je pdb aansluit dan kan je ook proberen de camera en VTX beide met die polu of bec te voeden.

De vtx:

De camera:

Deze combinatie heb ik gekozen omdat er bij de vtx in de omschrijving staat dat het 12 v out heeft en de camera ook 12 v is.

Maar ik zou ze dus beide kunnen aansluiten op de 12 v output van mijn pdb denk ik dus?

Das weer knap van BG :slight_smile: in de omschrijving staat het inderdaad maar de vtx heeft helemaal geen 12v uitgang…vreemd dat in de reviews daar niemand over begint.

Wat je daar hebt gekocht is trouwens niet het beste spul voor FPV ;).

Maar ja, je kan ze dan beide aansluiten op de 12 v van je pdb.

Mocht je ooit iets meer budget hebben :slight_smile: dan zou ik gaan voor deze 2 :


Heb al aardig wat cams en vtx-en getest maar ben zeer tevreden over deze 2.

Bedankt voor je hulp! Ik ga het maar eens uitproberen dan.

Mijn camera bleek van niet al te beste kwaliteit. Ik heb afgelopen woensdag met Torashuu gevlogen en we hebben het beeld mooi kunnen vergelijken. Mijn camera maakt alles donker als er iets van lucht in beeld komt. Ik heb nog wel even gezocht of mijn camera te configureren is, maar daarover niets kunnen vinden. Ik heb nu een Runcam Swift besteld. Die is vergelijkbaar met een HS1177 maar heeft een aparte aansluiting voor het instellen via de OSD, dat gaf voor mij de doorslag.