Dit is een beschaafde plaats voor openbare discussie

Behandel dit discussieforum met hetzelfde respect als een openbaar park. Ook wij zijn een gedeelde community resource — een plek om vaardigheden, kennis en interesses te delen door middel van voortdurende gesprekken.

Dit zijn geen harde en snelle regels, maar slechts richtlijnen om het menselijk oordeel van onze gemeenschap te helpen en dit een schone en goed verlichte plek te houden voor beschaafd publiek discours.

Verbeter de discussie

Help ons om dit een geweldige plek voor discussie te maken door altijd te werken aan het verbeteren van de discussie op een of andere manier, hoe klein ook. Als u niet zeker weet of uw bericht bijdraagt aan het gesprek, denk dan na over wat u wilt zeggen en probeer het later nog eens.

De onderwerpen die hier besproken worden, zijn belangrijk voor ons en we willen dat u doet alsof ze ook belangrijk voor u zijn. Heb respect voor de onderwerpen en de mensen die ze bespreken, zelfs als u het niet eens bent met sommige van wat er wordt gezegd.

Een manier om de discussie te verbeteren is door te ontdekken wat er al gebeurt. Besteed tijd aan het doorbladeren van de onderwerpen hier voordat u antwoordt of begint met uw eigen onderwerpen, en u zult een betere kans hebben om anderen te ontmoeten die uw interesses delen.

Wees eensgezind, zelfs als je het er niet mee eens bent…

Misschien wilt u op iets reageren door het er niet mee eens te zijn. Dat is prima. Maar vergeet niet om ideeën te kritiseren, niet mensen. Vermijd alsjeblieft:

 • Schelden
 • Ad hominem aanvallen
 • Op de toon van een bericht reageren ipv. op de inhoud.

Geef in plaats daarvan beredeneerde tegenargumenten die het gesprek verbeteren.

Uw deelname telt mee

De gesprekken die we hier hebben, zetten de toon voor elke nieuwkomer. Help ons de toekomst van deze gemeenschap te beïnvloeden door te kiezen voor discussies die van dit forum een interessante plek maken om te zijn — en het vermijden van degenen die dat niet doen.

Discourse biedt tools die de community in staat stellen om collectief de beste (en slechtste) bijdragen te identificeren: bookmarks, likes, flags, replies, edits, enzovoorts. Gebruik deze tools om uw eigen ervaring en die van anderen te verbeteren.

Laten we onze gemeenschap beter achterlaten dan we hebben gevonden.

Als u een probleem ziet, gebruik dan het vlag icoontje om het te melden…

De moderatoren hebben een speciale bevoegdheid; zij zijn verantwoordelijk voor dit forum. Maar jij ook. Met jouw hulp kunnen de moderators community facilitators zijn, niet alleen conciërges of politie.

Als je slecht gedrag ziet, geef dan geen antwoord. Het moedigt het slechte gedrag aan door het te erkennen, verbruikt je energie en verspilt ieders tijd. Just flag it. Als er genoeg vlaggen zijn, wordt er automatisch of door tussenkomst van een moderator actie ondernomen.

Om onze gemeenschap te onderhouden, behouden de moderatoren zich het recht voor om elke inhoud en elk gebruikersaccount om welke reden dan ook op elk moment te verwijderen. Moderators geven geen preview van nieuwe berichten; de moderators en site-exploitanten nemen geen verantwoordelijkheid voor de inhoud die door de community wordt gepost.

Wees altijd beschaafd

Niets saboteert een gezond gesprek zoals onbeschoftheid:

*Wees beschaafd. Plaats niets dat een redelijk persoon als beledigend, beledigend of haatdragend zou beschouwen.

 • Hou het netjes. Plaats geen obscene of seksueel expliciete berichten.
 • Respecteer elkaar. Val niemand lastig, doe niet alsof je iemand anders bent en geef geen privé-informatie prijs.
 • Respecteer ons forum. Plaats geen spam of verniel het forum niet op een andere manier.

Dit zijn geen concrete termen met precieze definities — vermijd zelfs het verschijnen van een van deze dingen. Als je niet zeker bent, vraag jezelf dan af hoe je je zou voelen als je bericht op de voorpagina van de New York Times zou staan.

Dit is een openbaar forum, en zoekmachines indexeren deze discussies. Houd de taal, links en afbeeldingen veilig voor familie en vrienden.

Hou het netjes

Doe de moeite om de dingen op de juiste plaats te zetten, zodat we meer tijd kunnen besteden aan het bespreken en minder aan het opruimen. Dus:

 • Begin niet met een onderwerp in de verkeerde categorie.
 • Plaats niet hetzelfde in meerdere onderwerpen.
 • Post geen inhoudsloze antwoorden.
 • Leid een onderwerp niet af door het halverwege te veranderen.
 • Onderteken uw berichten niet — aan elk bericht is uw profielinformatie gekoppeld.

In plaats van “+1” of “Mee eens” te posten, gebruik je de Like knop. In plaats van een bestaand onderwerp in een radicaal andere richting te sturen, gebruik je Reply als een Linked Topic.

Post alleen uw eigen inhoud

Je mag niets digitaals posten dat aan iemand anders toebehoort zonder toestemming. U mag geen beschrijvingen van, links naar of methoden voor het stelen van iemands intellectuele eigendom (software, video, audio, afbeeldingen) of voor het overtreden van enige andere wet plaatsen.

Gemaakt door jou

Deze site wordt beheerd door uw vriendelijke medewerkers en u, de gemeenschap. Als u nog vragen heeft over hoe het hier moet werken, open dan een nieuw onderwerp in de site feedback categorie en laten we discussiëren! Als er een kritiek of dringend probleem is dat niet door een meta-onderwerp of -vlag kan worden behandeld, neem dan contact met ons op via de medewerkerspagina.

Algemene voorwaarden

Ja, juridische taal is saai, maar we moeten onszelf &ndash beschermen; en bij uitbreiding, u en uw gegevens – tegen onvriendelijke mensen. We hebben een Algemene voorwaarden die uw (en ons) gedrag en rechten met betrekking tot inhoud, privacy en wetten beschrijven. Om deze service te gebruiken, moet u akkoord gaan met onze Algemene voorwaarden.